Controle…

Ik probeer nu al weken wat meer controle over mijn spel te krijgen. Vooral in het middenspel laat ik steken vallen, ik vind het moeilijk een plan te vinden en/of door te zetten.

Het is ook moeilijk om je middenspel te trainen, omdat de stellingen zo uiteenlopend zijn… praktijk oefening en evalueren dus!

Nu heb ik een mijlpaaltje met wit bereikt, te zien in het volgend partijtje :)

Enjoy,

(ps. rating valt lager uit dan bijv. de OSBO rating)

[include file=/wordpress/wp-content/2009/01/djw_musegger.htm iframe=true width=100% height=450 scrolling=no]

Share

5 reacties

 1. Luukmaestro schreef:

  Mooie partij hoor. Heel strak gespeeld, niks mis met dat middenspel…. En een pion offeren in de opening voor spel is altijd leuk! En controle over je spel? Als dat maar wel betekent dat je blijft aanvallen, daar leer je het meeste van! :)

 2. Bert-Jan Boer schreef:

  Niks is met dat middenspel, wel van alles mis met je tegenstander :-)

  Mij kun je op Playchess vinden onder de handles Clownsvis, Oehoe en krokodil

 3. Donald Eeuwes schreef:

  :) nee dit middenspel heb ik wel vree mee :)

  mijn tegenstander doet inderdaad een hoop niet goed, maar zonder dat je tegenstander fouten maakt is goed spelen lastig,

  ja Luuk, ik ben gelukkig van plan aanvallend te blijven spelen

 4. Klaus Wüstefeld schreef:

  Is het nu een partijtje van jou, Donald of is het een partij van Pawnd of is Pawnd je artistennaam ? Mooi partijtje trouwens en ook nog op een leuke manier geforceerd mat afgedwongen ! Minder leuk maar toch sneller mat zou misschien 26.Tg4 geweest (zoals ik het zonder verder nadenken meen te zien ) , maar daarmee is de partij niet minder. Groeten en de beste wensen voor jou ( en voor ieder , die dit leest) Klaus Wüstefeld

 5. Donald Eeuwes schreef:

  lol, je hebt dat goed gezien :)

  jij ook beste wensen, en Pawnd is inderdaad mijn schaak alias

Geef een antwoord