UVS4 wint van Kasteel3

In een tot vlak voor het einde erg spannend duel hebben we met UVS4 in Wijchen met 4-2 gewonnen van Kasteel3. Wim Krabbendam had een taaie partij op het 1e bord tegen Jos Steinmann. Toen Wim voor de derde keer remise kreeg aangeboden stond er inderdaad een pot-remisestelling op het bord met ongelijke lopers en zo, en hij heeft toen het aanbod maar aangenomen.
Ongeveer tegelijkertijd gaf Rolf op aan het tweede bord. Hij was niet lekker uit de opening gekomen en stond volgens eigen zeggen na een zet of tien al slecht. De score kwam dus nogal moeizaam tot stand: bord 1 en 2 waren het eerste uitgespeeld en we keken tegen een achterstand van ½ – 1½ aan.
Update: nu met de partij van Thei van Laanen
Update2: fotoverslag op de site van Kasteel
Bert-Jan kreeg op bord 3 al vroeg, nog voor er een uitslag bekend was, een remise-aanbod van John Lansen voor z’n kiezen; die had waarschijnlijk een scheef oog geworpen op bord 2. Nou zijn er weinig dingen waar Bert-Jan zenuwachtiger van wordt dan van remise-aanboden, maar hij slaagde er ditmaal in om gedegen door te spelen en tegen het einde van de partij kwam zijn tegenstander langzaam maar zeker in tijdnood.
Ikzelf speelde op bord 4 tegen Clemens Levink met een Russische opening een nogal onoverzichtelijke en spannende partij: laten we het aanvallend Russisch noemen. Ik kreeg van mijn tegenstander in ieder geval alle mogelijkheden om m’n zaakje te ontwikkelen en ik dacht dat ik daar af en toe iets te gretig op inging. In m’n voordeel werkte wel dat hij niet graag afruilde en volgens mij hier en daar spoken zag. Nou ja, ik misschien ook.

[include file=/wordpress/wp-content/2008/12/cl-tvl-12122008.htm iframe=true width=100% height=750]

Naast mij op bord 5 speelde Rob in eerste instantie supersnel tegen Henk Rutten, die al drie kwartier verder was toen Rob amper 5 minuten verbruikt had. Ik dacht dat Rob op een gegeven moment wel wat beter stond, en even later, na het weggeven –oeps- van een pion in het eindspel stukken slechter, maar volgens Rob was het voor èn na de pion in feite remise. Kweetniet, maar ik kreeg na afloop Robs notatie niet te zien. Hé Rob, je liegt toch niet tegen de kapitein, hè? Alle mannen liegen, zegt Rob droog. Nou ja, het is uiteindelijk gauw genoeg inderdaad remise geworden, de derde uitslag van de avond. Achterstand 1-2.
Een tijdje later volgde op mijn bord de ontknoping: we stonden gelijk met nog 2 spelen gaande. Op bord 6 speelde Harrie een gedegen pot tegen invaller Patrick Zeelen, het zag er wat remiserig uit maar Harrie had veel meer tijd. Bert-Jan wist de rust te behouden, daarbij geholpen door z’n tegenstander die echt in tijdnood kwam en zenuwachtig werd. Hij kwam verloren te staan toen Bert-Jan in een toreneindspel met pionnen kans zag de torens te ruilen en de pionnen op z’n koningsvleugel onhoudbaar werden. We staan voor met 3-2.
Toen Harrie dit hoorde bereikte hij even de staat van verlichting en bood meteen remise aan: z’n tegenstander had nog twee minuten en hij een veelvoud daarvan, en Harrie stond beter. Het team gaat voor alles – en zo dacht z’n tegenstander er klaarblijkelijk ook over en speelde in ijltempo door, om even later midden op het bord te worden matgezet.

Kortom: het gaat erg lekker met het vierde. We hebben alles tot nu toe gewonnen maar moeten Koningswaal nog boven ons dulden, die ook ongeslagen is en onlangs concurrent Millingen met 5½ – ½ heeft verpletterd.

Share

1 reactie

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Mooi afgemaakt, Thei!

Geef een reactie