Het gevaar van het miniatuurtje

De adrenaline van het miniatuurtje van vorige week was nog amper opgelost in de
alcohol, of het volgende dient zich alweer aan. Ik had zwart tegen
Frans Nijenhuis, een speler waar ik het normaal altijd moeilijk tegen heb. Om mij
te verrassen week hij af van zijn gebruikelijke 1.d4. Een nieuw miniatuurtje was het
gevolg. Ik heb de partij  hieronder licht geannoteerd.

Het gevaar van dit soort miniatuurtjes is dat je gaat denken dat je kan schaken. Je borst rijst tot slagschiphoogte en die beroemde uitspraak van de Grote Denker Louis van Gaal kan gaan rondzingen in je hoofd: “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?
De vele verliespartijen tegen Frans houden me wel met beide benen op de grond.

Ik zag dat Marcel Verstappen gisteravond ook al een miniatuurtje schiep.
Gaat lekker zo.

Share

Geef een antwoord