UVS 3 sleept met moeite gelijkspel in de wacht

Lange tijd zag het er slecht uit, maar vlak voor 12 uur stelde Klaus Wüstefeld het matchpunt veilig door te winnen waarmee de eindstand tegen Mook 1 4 tegen 4 werd. Het was een moeizame weg hiernaartoe: ondanks een redelijke snelle winst van mij tegen UVS’er Piet de Leeuw en van Michiel de Kruyf tegen Huub Blom kwamen we met 4-2 achter. John Zapastilo liet zich mat zetten in een toreneindspel, Willem van Hulst onderging hetzelfde lot met een kwaliteit voor tegen een ver opgerukte vrijpion, op het laatste bord liet Frans Nijenhuis zich overrompelen in het eindspel en aan bord 1 verslikte Frans van den Hooven zich in een wanhoopspoging om oud-UVS’er Jan Spoorenberg eeuwig schaak te geven. Maar dankzij een verrassende overwinning van Lambert Hofman en een terechte maar lang durende zegetocht van Klaus kwamen we toch langszij.

Share

1 reactie

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    Hoi, ik had het te druk met mijn eigen partij om mij bezig te houden met andere borden. Rond 22.30 -23.00 uur zag ik bord 1 (Frans vd Hooven) en bord 5 (lambert hofman ). De details zijn mij ontgaan, maar op beide borden hadden onze UVSers spannende aanvalsstellingen. Soms kan het heel moeilijk zijn om dominante stellingen op krachtige wijze in je voordeel te beslissen, vooral als de tegenstander zijch precies en hardnekking weet te verdedigen, daarom ben ik erg benieuwd, hoe Frans toch nog verloor en hoe Lambert zijn partij wist te winnen. Groeten Klaus

Geef een reactie