WordPress Database beheer

Het gebruik van onze MySQL-database valt onder fair use en dat betekent dat DDS vanaf 10Mb mogelijk meerkosten in rekening zal brengen. Een beetje vaag en het zal wel loslopen, maar reden genoeg om de grootte van de database een beetje in de peiling te houden. Dat doe ik bij het maken van de backups wat ik regelmatig doe (ongeveer eens per week).

Op het moment is die database al zo’n 3Mb, daar zit ongeveer 1Mb aan instellingen (plugins denk ik) in en iets van 10% overhead dat er wel uitgehaald kan worden. Maar toch, 2Mb aan berichten (en pagina’s!), hoe kan dat nu weer, dacht ik.
Het zit ‘m in de revisies die WordPress sinds versie 2.6 bijhoudt. Een handige optie bij een blog dat door meerdere mensen wordt volgeschreven, maar het levert wel veel data op. Daarom heb ik aantal revisies nu beperkt tot 5 met behulp van deze instructies.

Share

Geef een reactie