UVS 4 verplettert Dodewaard 2

UVS 4 heeft de eerste wedstrijd in de derde klasse met dikke cijfers gewonnen. Het tweede team van Dodewaard werd met maar liefst 5½-½ verslagen.

In het donkere zalencomplex in Dodewaard (Thei: “Komt omdat ze de kerncentrale hebben uitgezet”) was de speelzaal gelukkig wel goed verlicht en verwarmd. Op bord 1 speelde Wim Krabbendam een keurige partij tegen de speler met de hoogste rating van Dodewaard. In een ingewikkelde stelling, waarin hij duidelijker beter stond, wist Wim een stuk te winnen waarna zijn tegenstander opgaf.

Op bord twee belandde Rolf van Geel in een gelijke stelling. Met zes pionnen en een paard tegen zes pionnen en een loper gebeurde er op een gegeven moment niet veel meer. De spelers kwamen daarom remise overeen. Zelf had ik op bord drie de twijfelachtige eer (het was namelijk lang wachten) om als eerste klaar te zijn. In een gedrongen positie ging m’n tegenstander ondekbaar mat, nadat ik z’n stelling met een kwaliteitsoffer had opengebroken (zie partij hieronder).

Thei van Laanen wist op bord vier een taaie partij keurig te winnen door met z’n torens de stelling van zijn tegenstander binnen te dringen. Nadat hij enkele pionnen had gewonnen, hield die het wijselijk voor gezien. Bert Jan Boer had het op bord vijf waarschijnlijk het moeilijkste. Hij stond lange tijd een pion achter, maar dat werd wel gecompenseerd door een grote tijdsvoorsprong. Z’n tegenstander mistte, met minder dan twee minuten op de klok, een mataanval en ging vervolgens roemloos door z’n vlag.

Rob Schoppema had op bord zes een gemakkelijk avondje. Rustig spelend, met van tevoren een flinke slok absinth op (is dat geen doping, Rob?), wachtte hij tot z’n tegenstander een stuk weggaf. Daarna was het eindspel voor hem een koud kunstje. Op naar de volgende wedstrijd tegen Pion 4. Dat zal een stuk lastiger worden.

[include file=/wordpress/wp-content/2008/10/partijrvr.htm iframe=true width=100% height=450 ]

Ruud van Roosmalen

Share

1 reactie

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Mooi afgemaakt Ruud! Zo te zien was 18…Tfe8 de beslissende fout, met 18…c5 had ie misschien nog een tijdje door kunnen modderen.

Geef een reactie