Geen matchpunten voor UVS 2 in Meppel

Vol goede moed en 4 invallers trok UVS 2 afgelopen zaterdag op naar Meppel. Een zware start van het nieuwe seizoen. Meppel is natuurlijk ook dit jaar weer een grote favoriet voor het kampioenschap in de OSBO promotie klasse. De lange reis naar het noorden werd voorspoedig afgelegd en al snel konden de eerste zetten gespeeld worden.

UVS 2 ging voortvarend van start en voor de eerste tijdscontrole konden er maar liefst 3 bordpunten opgetekend worden. Harold Bekkering op bord 6 scoorde het eerste punt van de dag. Zijn aanval tegen de witte koning was doorslag gevend. Robert Klomp op bord 1 wist van uit de opening het initiatief te pakken en dit leverde later voldoende materiaal op voor de winst met wit. Het derde punt werd gescoord door Tsjisang Cheung op bord 8 met zwart. Door een goede techniek in het eindspel en wat passief spel van de tegenstander werd het punt binnen gehaald.

Helaas bleef het aantal punten hierbij en kon Meppel al snel genoeg langs zij komen. Geen van de invallers kon een punt scoren om zo tot een minimaal 4-4 te komen. Op bord 5 kon Lambert Hofman zijn tegenstander niet verrassen met 1.b4. Zwart ging wijselijk niet in op een onduidelijk toren offer, maar wist de witte stelling zwaar onderdruk te zetten het geen dan ook een punt opleverde. Klaus Wüstefeld op bord 3 speelde met wit een spektakel opening en leek er goed uit te komen. Hij verslikte zich toen in een tegen combinatie van de tegenstander en kwam een stuk achter. Alle verwoede pogingen tegen de zwarte koning waren te vergeefs en het tweede punt voor Meppel werd gescoord. Ondergetekende speelde met zwart op bord 2. In een passieve opstelling tegen het Catalaans had wit kunnen profiteren van de gedrukte zwarte stelling. Zwart kon zich in het middenspel toch bevrijden en al spoedig leek de stelling weer in evenwicht. Wit speelde daarna op een koningsaanval en zag daarbij een kwaliteitsverlies over het hoofd. Helaas maakte zwart toch de laatste fout door een mat aanval niet goed te pareren in tijdnood.

Met een 3-3 tussenstand was het na de eerste tijdscontrole duidelijk dat een vierde bord punt ver weg was. Wim Krabbendam op bord 4 kwam in een eindspel te recht met een paard tegen zijn loper, maar helaas ook met een pion minder. Wim kon het niet bolwerken met zwart en verloor, 4-3 voor Meppel. Teamcaptain Stefàn Brouwers, met wit, koos in het middenspel het verkeerde plan, het doorzetten van de aanval op de dame vleugel had hem waarschijnlijk een beter stelling kunnen opleveren. Nu was er in het eindspel geen houden aan met enkele pionnen minder. Het duurde nog even voor dat zijn tegenstander het juist plan vond en het laatste bordpunt ging naar Meppel. UVS 2 keerde huiswaarts met niet meer dan 3-5.

De volgende rond meer kans op matchpunten. Dan wordt thuis de stadsderby tegen SMB 3 gespeeld en hopelijk dan met het complete team.

Meppel – UVS 2 5 – 3
1 Richard Berendsen – Robert Klomp 0 – 1
2 Roel Donker – Michiel de Kruyf 1 – 0
3 Menno van Koningsveld – Klaus Wüstefeld 1 – 0
4 Gerhard Pauptit – Wim Krabbendam 1 – 0
5 Fokke Jonkman – Lambert Hofman 1 – 0
6 Bart Davids – Harold Bekkering 0 – 1
7 Rienk van den Berg – Stefàn Brouwers 1 – 0
8 Alwin Pauptit – Tsjisang Cheung 0 – 1

Update: Het verslag van deze wedstrijd op de site van Meppel

Share

Geef een reactie