UVS 1 speelt matig tegen Veldhoven 4 – 4

Onze eerste wedstrijd dit seizoen was uit in Veldhoven tegen het op papier iets zwakkere Veldhoven 1. Onze eerste vier bordspelers waren een beetje verlaat, zij hadden iets te veel vertrouwd op de TomTom en dat is niet raadzaam op de ringweg van Eindhoven op dit moment. Gelukkig konden degenen die wel op tijd gearriveerd waren (ondanks het nemen van een te vroege afslag) het starten van de klokken iets rekken, zodat het tijdsverlies iets minder dan een kwartier bedroeg.
Daarna gingen we lekker van start. Bij Luuk op bord 2 zag het er al vrij snel hoopvol uit en ook Arie leek heel erg goed uit de opening te komen. Verder opvallend veel Hollandse stellingen.

Na een uurtje of 2 spelen zag ik het wel zitten: op de meeste borden was het ongeveer gelijk, maar Luuk, Arie en Thomas leken me goede kansen te hebben op het volle punt. Rob stond optisch wel erg verdacht, maar als de witte aanval niet zou doorslaan, zou het eindspel meestal goed zijn. Die partijen van Rob en ook Maarten (die nu niet meespeelde) zijn meestal tijdens de wedstrijd niet zo goed te beoordelen, dus zorgen maken over de uitslag heeft ook geen zin.

Nog wat later, in laatste uur voor de tijdscontrole, viel de eerste uitslag: Ruud speelde remise. In de stelling die was onstaan, hadden beide spelers een loperpaar. Die lopers waren wel wat ongelukkig, want het centrum stond tsjokvol pionnen en er was geen doorkomen aan voor beide spelers. Thomas had een goede stelling, maar kwam in vreselijk tijdnood en verloor daardoor de controle over het spel. Jammer van een goed gespeeld middenspel, waarin hij een pion was voorgekomen.
Anton kon een heel aardige koningsaanval opzetten en het leek even heel erg hard te gaan. Maar het was blijkbaar toch niet zo eenvoudig, want de partij werd uiteindelijk remise. Luuk won eerder al als verwacht.

Luuk speelde een erg boeiende partij. Het zag er tijdens de wedstrijd allemaal bijzonder overtuigend uit. Analyse met sterke computerprogramma’s als Fritz en Rybka brengen nog wel wat verborgen verdedigingen aan ’t licht, maar dat doet wat mij beteft niets af aan deze fraaie partij.

[include file=/wordpress/wp-content/2008/09/fwlp.htm iframe=true width=100% height=790 scrolling=no]

Wie waren er nog bezig? Rob, die de koningsaanval overleefde en verdomd nog aan toe ook nog de partij wist te winnen. Dan nog Arie, die wel steeds beter had gestaan, maar het toch nog liet schieten ergens en zelfs verloor.
Vlak voor tijdscontrole stond het dus nog 3 -3, maar dat wist ik niet, omdat ik zelf nog één van de twee spelers was (met Pim) die nog bezig waren. Dat het volgende slot van een niet zo’n beste partij van mij de wedstrijd nog enigszins redde (Pim verloor namelijk), vind ik wel hilarisch en verder wil ik er ook niet veel over kwijt.

[include file=/wordpress/wp-content/2008/09/pvetvdm.htm iframe=true width=100% height=525 ]

De eindstand werd dus 4 -4 en voor de volledigheid hieronder nog de individuele scores:

Veldhoven – UVS 4 – 4
1. Dirk van Dooren – Pim Haselager 1 – 0
2. Frans Wolferink – Luuk Peters 0 – 1
3. Huub Schenning – Anton van Rijn ½ – ½
4. Albert Schenning – Arie van den Hurk 1 – 0
5. Erik van Eijndhoven – Thomas Willemsen 1 – 0
6. Ferry Daamen – Ruud van de Plassche ½ – ½
7. Theo van de Meerakker – Pepijn van Erp 0 – 1
8. Gilbert Leentjens – Rob Bisschops 0 – 1

Share

1 reactie

  1. Maarten van Rooij schreef:

    Wat een uitroeptekens. Zeker omdat Luuk een jeugdlid is. Pxg4 was een erg moeilijke zet hoor! Knap gevonden Luuk. En waar waren die vingers?
    Precies! “En meneer Van Ouwenaer zet alle dingen recht…”

Geef een reactie