Partij met 1 goede zet

Na de 40ste zet staat wit beter, maar lijkt zwart zich nog taai te kunnen gaan verdedigen. De volgende combinatie maakt een spoedig eind aan de partij.

Share

5 reacties

 1. Pepijn van Erp schreef:

  Was 4…Td5 niet gewoon de beslissende fout? Na 4…Ld6(!) 5.Txf5+ Ke7 vind ik het niet zo duidelijk of wit wat heeft.

  In ieder geval altijd die torens erop houden tegen Maarten, ik heb ‘m wel vaker van die lopereindspelletjes zien winnen.

 2. Pim Haselager schreef:

  Kweenie maar het lijkt na 6. Txh5 Lxg3+ 7.Ke2 Tb3 8. Lxg3 Txg3 wel heel erg remiseachtig (9. Te5 Tg4 of 9. Th7+ Kxe6 10. Txb7 Tg4).
  Zou het mogelijk zijn om dit soort variantjes als commentaar in de pgn hierboven (en dus op bord zichtbaar, nu moet het uit m’n hoofd) op te nemen?
  Alles wat een mens aan goeds doet levert hem alleen maar meer verzoekjes op, sorry Pepijn!

 3. Pepijn van Erp schreef:

  @Pim: dat zou wel een mooie optie zijn, maar ik ben dat nog nergens tegengekomen op het web. Wat wel kan is op (PGN) klikken (naast de naam van Ruud).
  Dan heb je in ieder geval de stelling en zetten die je in bijna elk schaakprogramma kunt ‘pasten’.
  Overigens met de gebruikte plugin kun je de subvarianten niet op het bord naspelen. Dan heb je de methode uit http://www.uvsnijmegen.nl/index.php/algemene-informatie/website/partijen-in-berichten-plaatsen/palview-instructie/ nodig, maar dat is nog best ingewikkeld.

  Maar ik houd mijn ogen open voor interessante toepassingen!

 4. Luuk Peters schreef:

  Mmm, is wel weer duidelijk dat Maarten “er niks van snapt”. I.p.v. Kg7 kan Ld6 en vervolgens Ke8 en zwart kan “met de vingers in de neus” en “achteruit over de finish” remise houden. “Jammer van zo’n jongen” als Maarten, hij was zo’n “jeugdtalent”!

 5. Maarten van Rooij schreef:

  Ehhhh. O ja. Vergeten om er TEST voor te zetten.
  Had natuurlijk al die varianten gezien en verwerkt.
  Maar ja. Het programaatje liet nogal wat wegvallen.
  Sorry jongens voor al die analyse-uren.

Geef een antwoord