De 2e Ronde

Maandag avond, 15 september.

De man trok zijn jas aan en liep de deur uit. Zoals altijd rechtsaf, de hoek om in de richting van de hoge muren van de LUX en de gemeentewinkel. Hij floot een deuntje en wandelde rustig naar beneden richting Plein 44. Het was tegen achten en hij was voorbereid. Voorbereid op zijn tegenstander, iets wat hij eigenlijk zelden was. En warempel kwamen de eerste 7 zetten ook nog op het bord ook, maar op dat moment week zijn opponent af en moest hij het op eigen kracht verder. 

Meteen werd het dwaalspoor gevonden wat niet zelden vergeven is aan de genie en de dwaas. Even zo vele keren mond zoiets uit in een groot drama en slechts zelden komt de parel der verrukking te voorschijn uit zijn gesloten bestaan.

De man wist met noemenswaardig doorzettingsvermogen zijn tegenstander in grote problemen te brengen en toen de schade eenmaal gedaan was zou het slechts een kwestie van tijd en enige techniek zijn voordat hij zijn overwinning kon claimen. Plots, als was het de eerste keer (Seth is de grootste) begon de machine te sputteren en glipte de warme gloed van de overwinningsdrang weg, buiten het bereik van zijn sterfelijke bezinning.

Er restte de man niets anders dan te buigen voor zijn opponent. Een verliezer was geboren.

Share

2 reacties

 1. Pepijn van Erp schreef:

  Hé Dennis, was er geen partijfragment meer te reconstureren van het verfrommelde notatiebiljet als illustratie van dit drama?

 2. Menace schreef:

  Nou, het verfrommelen van mijn notatiebiljet gebeurt standaard wanneer de uitslag me niet aan staat. Dankzij een feilloos geheugen kan ik nog steeds partijen van luttele jaren geleden na spelen.

  Maar misschien is het wel interessant om een tooltje op de site te imp-lementeren waar er dan partijen na gespeeld kunnen worden.
  Verschillende categorieen?

  Beste beuker?
  Mooiste misser?
  Mooiste mat?

  Dit lijkt me aangename verrijking van de nu al mooie UVS site!

Geef een antwoord