Partijtje op internet

De zomerstop van UVS noodzaakte me het schaakvertier elders te zoeken. Gelukkig was daar het zomerschaak van UVS in café st. Anneke! Meestal werd het na een aantal vluggertjes al snel doorgeefschaken. Was nooit mijn favoriete vorm van tijdverdrijf, maar ik begin het al meer te waarderen.
Andere mogelijkheid was natuurlijk om op internet te spelen. De onderstaande partij speelde ik op de Free Internet Chess Server.

Wat speel je hier met wit?

Mijn tegenstander had in de partij ervoor niet laten zien erg veel verstand te hebben van voorzichtig openingsspel en ik had ‘m rechtstreeks vanuit de opening verslagen door alle pionnen die hij aanbood gewoon te accepteren. Maar nu speelde hij opeens een vrij nieuwe theoretische variant van het Frans: 9… g5!? Had ik wel eens gezien in een partij, maar verder kende ik het ook niet. We bereikten de cruciale stelling (hierrnaast).
Nu is in doorgeefschaak de dame een lastig stuk, komt snel in de problemen en het is meestal erg goed om de dame te geven voor 2 lichte stukken. Misschien dat het daardoor kwam dat ik in de partij vrij snel de mogelijkheid 15.Pxe6! zag.


[include file=/wordpress/wp-content/2008/08/dameoffer.htm iframe=true width=100% height=975 ]

Share

2 reacties

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Fraai offer!! Erg gewaagd.

  2. Tsjisang Cheung schreef:

    Prachtig Partijtje.

    Tsjisang

Geef een reactie