Uit de B-groep

Een inhaalwedstrijd afgelopen maandag. Twee dagen na het smadelijke verlies van UVS 3 mocht ik aantreden tegen mijn teamleider Marcel. Vorig seizoen verloor ik van hem in onze eerste confrontatie, dus voor mij was dit een ravanchepartij. Niet alléén vanwege de revanche op Marcel, maar ook vanwege die op mezelf, want ik heb zaterdag een kansrijke stelling laten uitlopen op een nul (zie daarvoor het nog te verschijnen wedstrijdverslag van Klaus).

Ondanks de door mijzelf opgelegde druk die op mijn schouders rustte, verliep de partij buitengewoon goed en na twintig zetten was het punt al binnen. Een miniatuurtje dus, en dat zou ik graag met de lezer willen delen. Kijkt u met mij mee?

Share

1 reactie

  1. Simon van Dijk schreef:

    Wat ik vergeten heb te melden is dat zwart na 19.La7 nog één manier heeft om zich eruit te redden, namelijk 19…Pc3. Na 20.Dd2, Pxe2+ 21.Dxe2, Lg4 22.Dxg4, Dc8 23.Df4 heb ik echter wel een pion meer en een veel betere stelling.

Geef een reactie