UVS2 dendert door tegen Doetinchem1

Onze thuiswedstrijd tegen het eerste team van Doetinchem speelden we in een aardig zaaltje in het Oud Burgeren Gasthuis. Onze tegenstanders zouden in hun standaardopstelling best een pittige kluif voor ons moeten zijn, maar ze hadden de pech dat ze met twee behoorlijk zwakkere invallers naar Nijmegen hadden moeten afreizen. Wij hadden ook een invaller, Christ Verstegen, maar die kan het op papier veel sterkere tegenstanders nog steeds knap lastig maken.

Ikzelf was vrij snel klaar, net als in de vorige wedstrijd. In een gesloten Siciliaan had ik een prettige stelling bereikt na de opening en toen begon mijn tegenstander wat onnauwkeurig te spelen. Maar ikzelf was ook niet superalert:

Naast mij overspeelde Christ gemakkelijk zijn veel zwakkere tegenstander. In de diagramstelling is het materieel evenwicht nog niet verstoord, een paar zetten later staat ie al 5 punten achter. En veel was er niet meer tegen te doen.


Op bord 4 speelde Arno en kreeg daar een Aljechin voorgeschoteld. Die partij kende een vrij plotseling einde toen zwart vrij onnodig alle lijnen naar zijn koning opengooide.

Op bord 1 maakte Dennis Breuker zijn debuut voor UVS en deed dat overtuigend. In de opening verraste hij zijn tegenstander met een wat minder bekende zijvariant en kwam eigenlijk gelijk een pion voor. Die pion zou zijn tegenstander niet meer terugzien. Het zag eruit als een erg soepele overwinning, die ons op 4-0 bracht.

Heel wat minder soepel verliep de partij van Tsji. Die kwam een pion achter en leek regelrecht op een nul af te stevenen. Uiteindelijk kwam er een eindspel op het bord met dames en ongelijke lopers dat toch wel goeie remisekansen bood. Hier het slot van die partij die inderdaad in remise eindigde.

Matchwinst was hiermee veiliggesteld, maar eigenlijk waren we daar al vrijwel zeker van, omdat in de partij van Jeroen na de opening wel duidelijk was dat hij voor twee resultaten speelde, winst of remise. Toen zijn tegenstander een paar onnauwkeurigheden beging werden de winstkansen zeer reëel:

Bij Ruud was het voor de toeschouwers veel lastiger in te schatten hoe het stond, maar vermoedelijk heeft hij ook nooit echt slechter gestaan. Op het einde verdween er snel veel materiaal, maar bleef er genoeg over voor Ruud om de partij mee te beslissen.

Tijdens de wedstrijd leek het me dat Hans aardig goed stond in deze stelling,  maar de computer geeft aan dat wit hooguit gelijk staat. Helaas overzag Hans een vrij eenvoudig stukverlies.

De eindstand was toch wel iets om tevreden op terug te kijken. Goed begin van de competitie, maar we krijgen nog wel een paar sterke tegenstanders.

Share

Geef een reactie