Dagelijkse puzzel

Recente reacties

  • User AvatarKlaus Wüstefeld { Ontzettend leuke partijen van ons team! o.a. ook het stukje partij van Rob aan het... } – 19 okt 2017 13:04
  • User AvatarRuud van de Plassche { Fraai geschreven partijverslag, Bert-Jan. En dat zijn de mooiste overwinningen! Gefeliciteerd. } – 18 okt 2017 19:16
  • User AvatarJoris Leijten { Maarten/ Indeler, De data voor tweede periode kloppen niet! ronde 1 is 17 oktober (is... } – 18 okt 2017 09:37
  • User AvatarKlaus Wüstefeld { Theo, ik zag achteraf, dat jouw partij en het verslag uit Voorst niet met elkaar... } – 16 okt 2017 15:07
  • User AvatarTheo Felet { Ben bang dat ik de verkeerde partij heb opgestuurd. Sorry daarvoor :-) } – 16 okt 2017 13:03
  • User AvatarTheo Felet { Nee zo ging mijn partij niet.Zal van de week als ik thuis ben mijn partij... } – 16 okt 2017 13:01

Nieuwe FIDE-regels 2017 (2)

De nieuwe FIDE-regels per 1 juli 2017 (zie ook hier) zijn inmiddels in vertaling beschikbaar:

http://www.schaakbond.nl/sites/default/files/userfiles/schaakbond/handboek/schaakregels/FIDE-Regels%20voor%20het%20Schaakspel%201-7-2017.pdf.

Share

4 comments to Nieuwe FIDE-regels 2017 (2)

  • Justin

    In al die tijd dat ik schaak kwam ik er gister pas achter dat officieel een omgekeerde toren geen dame is! Toevallig zag ik gister dit filmpje wat de nodige drama veroorzaakte. Officieel moet je dus de klok stilzetten en de wedstrijdleider roepen als het stuk niet beschikbaar is.

  • Luukmaestro

    Zie ik nou goed dat zijn tegenstander de dame vasthoudt? Bijzondere tactiek.
    En hoe zit het eigenlijk met eerst het stuk van het bord pakken en daarna het stuk waarmee je slaat? Gebeurt in het filmpje ook toevallig.

  • Jan van de Westelaken

    Dat mag natuurlijk, mits je het maar met dezelfde hand doet. De gewoonte van sommige spelers om eerst met bijv. de linkerhand een vijandig stuk weg te nemen en vervolgens met de rechterhand een eigen stuk op dat veld te plaatsen, geldt vanaf nu als een onreglementaire zet (7.7). Doe je dat twee keer, dan verlies je de partij.

  • Luukmaestro

    Nooit te oud om te leren! Ik dacht dat het ook zo was dat je eerst het stuk moet aanraken waarme je gaat slaan. Staat een stuk immers 2× aangevallen, dan houd je het toch een beetje spannend door eerst het stuk van de tegenstander van het bord te verwijderen. Vind het niet zo “natuurlijk” eigenlijk…

Leave a Reply