Geen miniatuurtje, maar een halfuurtje

Tja, Bart en ik waren wel erg snel uitgespeeld afgelopen maandag. Bart weet zijn verlies aan zijn kiespijn enzo, anders had hij zeker niet gerokeerd op de vijfde zet, volgens hem zijn beslissende blunder in een stand waar hij voordeel had kunnen pakken. Volgens mij lag de fout later in de partij. We hebben boven de eerste zetten nog eens bekeken en ik dacht toch dat ik er na ..Pxe4 met Ld5 nog redelijk uitkwam. Weliswaar mijn loperpaar kwijt (zie diagram, eerste variant), maar nog best speelbaar. Thuis even in de database van Fritz gekeken: er zijn meerdere 2400+ -spelers die met wit deze stand op het bord hebben gehad en hebben gewonnen.
Op de 14e zet stond ik een dame tegen loper voor. Een leuk miniatuurtje, dacht ik, maar we gingen door tot zwart bij de 22e zet echt mat stond. Weg miniatuurtje, maar wel mat binnen een half uurtje, iets waar nog geen naam voor is. Het was twintig voor negen, ik had me laten verleiden om veel te snel te zetten, het was gelukkig goedgegaan deze keer. M’n buurman pakte z’n eerste slok koffie, de avond was nog lang.

Share

1 reactie

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    Thei, dat kan best wel met die kiespijn te maken hebben gehad. Minstens iets met tanden. Daar kan ik over meepraten. In de eerste periode van het nieuwe schaakjaar heb ik alle 5 de partijen verloren. En weet je hoe dat komt? Neen, geen kiespijn, maar nog sterker: ik had in de bovenkaak helemaal geen tanden.
    Dus.

Geef een reactie